Mineral doğal şekilde oluşan, homojen ve belirli kimyasal bileşime sahip inorganik kristalleşmiş katı bir maddedir. Bazı mineraller vardır vücudun olmazsa olmazlarındandır. Eğer o mineral yeteri kadar tüketilmezse vücut hayat fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde gerçekleştiremez. Mineral tablosu şu şekildedir;
Kalsiyum: Süt ürünleri, peynir, yumurta, yapraklı sebzeler de bulunur. Kemik ve dişlerin yapısına katılır. Kanın pıhtılaşması için gereklidir.
Fosfor: Proteince zengin besinler, tahıllar da bulunur. Kemik ve dişlerin yapısına katılır. Enerji kullanımı için gereklidir.
Magnezyum: Süt ürünleri, peynir, tahıl, sebzeler, fındık gibi sert kabuklu meyveler de bulunur. Sindirimde uyartının iletilmesine yardım eder.
Potasyum: Besinlerin çoğu, özellikle sebze ve meyveler de bulunur. Sindirimin uyartının iletilmesine yardım eder. Hücre içindeki ve dışındaki su miktarını düzenlemeye yardımcı olur.
Sodyum: İyotlu tuz ve besinlerin çoğunda bulunur. Sindirimin uyartının iletilmesine yardım eder. Hücre içindeki ve dışındaki su miktarını düzenlemeye yardımcı olur.
Demir: Karaciğer, kırmızı et, tahıl, yumurta, yapraklı sebzeler de bulunur. Oksijen taşınmasında rol oynayan hemoglobinin yapısında bulunur.
İyot: İyotlu tuz, deniz ürünlerinde bulunur. Tiroit bezinin işlevlerinin gerçekleştirebilmesi için gereklidir.
Çinko: Et, balık, yumurta, süt gibi besinlerde bulunur. Yaraların iyileşmesinde oldukça etkilidir. Büyüme ve gelişme için gereklidir.